Kvalita výrobku pro výrobu a kontrolu

Termíny

Popis kurzu

Ve firmách s certifikovaným systémem managementu kvality má z hlediska zvyšování povědomí o kvalitě u personálu mimořádný význam funkce mistra, supervizora, vedoucího na lince, leaderů jak výroby, tak vedoucích kontroly. Základní pochopení požadavků a možností, jak může být nastaven kontrolní plán a jaké mají jednotlivé přístupy výhody a nevýhody, dá účastníkům tohoto kurzu nadhled na kvalitu výrobku tak potřebný právě ve denní výrobě. Po tomto kurzu bude všem účastníkům jasné, jak pracné a finančně náročné je kvalitu vykontrolovat, místo abychom ji správně navrhli a vyrobili.

Určeno pro

Mistrům, ale i VŠEM ostatním, kteří se chtějí seznámit s nejdůležitějšími informacemi o kvalitě výrobku, kontrolních technologiích, systému kvality a zlepšování kvality. Pracovníkům útvarů zabezpečování kvality, mistrům a leaderům výroby, auditorům, technologům, manažerům projektu a všem ostatním zájemcům o tuto oblast.

Cíle kurzu

Vysvětlit účastníkům kurzu důležitost a možnosti přístupu ke kontrole výrobku. Kurz dá vedoucím pracovníkům výroby a zaměstnancům kontroly pochopení možnosti přístupu ke kontrolám lidskou a jasnou řečí. Jak má vypadat správně vytvořený kontrolní plán a jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých metod, např. go x nogo kalibrů a měřením. Dále seznámit účastníky s tím, kdy, kdo a jak tento plán vytváří. Naučit je tyto plány chápat jako "zeď kvality", přes kterou neprojde vadný výrobek s cílem vytvořit účinnou prevenci proti reklamacím, třídicím nebo svolávacím akcím.

Osnova kurzu

  • Co je to kvalitní výrobek
  • Souvislost kvality výrobku se systémem managementu kvality
  • Jak se určují kritické znaky a kritické vady
  • Rozdíly mezi kontrolami výrobku a procesu
  • Rozdíl mezi „Regulací“ a „Plánem reakce“
  • Rozdíl mezi „vyrobenou“ a „vykontrolovanou“ kvalitou
  • Druhy kontrolních technologií - základní pochopení SPC, statistické přejímky, kontrol prvního kusu a náhodných kontrol
  • Kontrolní plán se zárukou za kvalitu výrobku
  • Kdy a kdo tvoří kontrolní plán
  • Kdy a proč FMEA
  • metodiky zlepšování, 6M, metodika PDCA...
  • Paretův graf
   

Zakončení

Účastníkům bude vystaveno OSVĚDČENÍ v češtině a angličtině o absolvování s uvedením rozsahu kurzu a obsahové náplně kurzu, bez omezení platnosti osvědčení.

Poznámka

  1. den 08:30 – 09:00 Prezence
    09:00 – 17:00 Odborný program
  2. den 08:00 – 16:00 Odborný program

Během programu bude účastníkům podáno občerstvení (káva, čaj, ovoce, slané a sladké občerstvení).

V ceně kurzu je zahrnut oběd z nabídky menu ve vyhlášené restauraci Kobyla, menu je s polévkou. K obědu je podávána voda v karafě.

Kurz je možno realizovat jako podnikový přímo u zákazníka se zaměřením na jeho vlastní problematiku. Nabídku (vč. možnosti provedení on-line) na vyžádání rádi zpracujeme.

Cena kurzu

Cena je 7590 Kč za 1 osobu bez DPH.

Cena prezenčního termínu platí pro 1 osobu.

Absolvováním tohoto kurzu získáváte nárok na slevu 10 % z ceny libovolného kurzu dle Vašeho výběru.

Upozorňujene na storno podmínky, které uplatňujeme v případě zrušení kurzu nebo v případě absence na online či prezenčním kurzu.