
Termíny
Lektoři
Popis kurzu
Ve firmách s certifikovaným systémem managementu kvality má z hlediska zvyšování povědomí o kvalitě u personálu mimořádný význam funkce mistra, supervizora, vedoucího na lince, leaderů jak výroby, tak vedoucích kontroly. Základní pochopení požadavků a možností, jak může být nastaven kontrolní plán a jaké mají jednotlivé přístupy výhody a nevýhody, dá účastníkům tohoto kurzu nadhled na kvalitu výrobku tak potřebný právě ve denní výrobě. Po tomto kurzu bude všem účastníkům jasné, jak pracné a finančně náročné je kvalitu vykontrolovat, místo abychom ji správně navrhli a vyrobili.
Určeno pro
Cíle kurzu
Osnova kurzu
- Co je to kvalitní výrobek
- Souvislost kvality výrobku se systémem managementu kvality
- Jak se určují kritické znaky a kritické vady
- Rozdíly mezi kontrolami výrobku a procesu
- Rozdíl mezi „Regulací“ a „Plánem reakce“
- Rozdíl mezi „vyrobenou“ a „vykontrolovanou“ kvalitou
- Druhy kontrolních technologií - základní pochopení SPC, statistické přejímky, kontrol prvního kusu a náhodných kontrol
- Kontrolní plán se zárukou za kvalitu výrobku
- Kdy a kdo tvoří kontrolní plán
- Kdy a proč FMEA
- metodiky zlepšování, 6M, metodika PDCA...
- Paretův graf
Zakončení
Poznámka
- den 08:30 – 09:00 Prezence
09:00 – 17:00 Odborný program - den 08:00 – 16:00 Odborný program
Během programu bude účastníkům podáno občerstvení (káva, čaj, ovoce, slané a sladké občerstvení).
V ceně kurzu je zahrnut oběd z nabídky menu ve vyhlášené restauraci Kobyla, menu je s polévkou. K obědu je podávána voda v karafě.
Kurz je možno realizovat jako podnikový přímo u zákazníka se zaměřením na jeho vlastní problematiku. Nabídku (vč. možnosti provedení on-line) na vyžádání rádi zpracujeme.
Cena kurzu
Cena je 7590 Kč za 1 osobu bez DPH.
Cena prezenčního termínu platí pro 1 osobu.
Absolvováním tohoto kurzu získáváte nárok na slevu 10 % z ceny libovolného kurzu dle Vašeho výběru.
Upozorňujene na storno podmínky, které uplatňujeme v případě zrušení kurzu nebo v případě absence na online či prezenčním kurzu.